Тревожно! Изключително опасна зараза в страната ни!

Истински бум на варицела

От здравната инспекция съобщават, че се задава голяма опасност. Увеличава се броят на заболелите от варицела. Миналата година по това време в страната ни е имало само 13 души, заразени с този вид шарка.

Тази година техният брой се е увеличил многократно. Само за изминалия месец в област Монтана са били регистрирани 247 случая.

Най-тежко е положението именно там, пише Блиц, позовавайки се на информация от Трибали.инфо.

Д-р Даниела Караджова съобщава, че в момента в Монтана има бум на заболели от варицела. 211 души са заболелите в града, а останали живеят на територията на община Берковица.

Варицела

В Монтана има бум на варицела

От началото на този месец до сега са били регистрирани още 11 души, заболели от този вид шарка.

Медиците в региона съобщават, че са били установени три огнища на заразата.  В основно училище „Христо Смирненски“, намиращо се в Берковица са се разболели общо 54 деца. Голяме  броят на заболелите деца в забавачките „Зора“ и „Незабравка“ в град Монтана.

В последните няколко дни 5-ма души в страната ни са се заразили с морбили.

Медиците съобщават, че е необходимп да бъдем особено внимателни, тъй като шарката се предава чрез допир. Тоест ако конкантуваме с болен човек, твърде вероятно е да се заразим.

 

Гласувайте за статията

Правда.бг препоръчва и:

3 коментара to “Тревожно! Изключително опасна зараза в страната ни!”

 1. Toncheva Bonbon

  юни 18. 2013

  I v sliven.

  Reply to this comment
 2. Правдата пак се оклепахте до ушите! Това е шарка – най-нормална детска болест! Освен това си проверявайте малко източниците, защото при 247 болни в област Монтана (211 от които са от град Монтана) някак не ми се връзва "В основно училище “Христо Смирненски”, намиращо се в Берковица са се разболели общо 54 деца." – демек нещо не ви излиза математиката.
  Ако нямате новини, не си ги измисляйте, защото има хора с доста ниска обща култура които биха се стресирали от безпочвеното ви заглавие.

  Reply to this comment
 3. Rositsa Bukovska

  юни 18. 2013

  Е и какво му е опасното? Вие като че ли говорите за Ебола. Обикновена шарка, която повечето от нас са прекарали още като деца, а и тези, които са я преболедували си създават имунитет.

  Reply to this comment

Добавете коментар