Екзотична мистика: Фън шуей обзавеждане на баня

Ако сте решили да започнете ремонт на жилището си, сега е време да го направите, докато още е топло. Ако искате да подобрите кухня или баня, обърнете голямо внимание на мивката.

Мивката е неизменна част от кухнята или банята и така сме привикнали с нея, че когато правим ремонт, винаги я поставяме на най-практичното и традиционно място без изобщо да се замисляме. Ако искаме обаче банята да има фън шуей обзавеждане, тогава може би това не е най-подходящото място от гледна точка на хармонията.

Съвременните мивки, свързани с фън шуей, са изключително интересни.

banya-obzavejdane (2)Те са далеч по-различни от обикновените мивки , за които на първо място за нас е важна тяхната практичност. Фън шуей обзавеждането идва от далечните източни страни, където хората отдават много голямо значение на течащата вода. Водата не само пречиства тялото ни от мръсотиите, но и душата ни. Тя измива нашата негативна енергия и ни дава успокоение. Затова трябва да се избере специална мивка, която да се постави на специално място.

Съвременните тенденции за подобно обзавеждане предлагат много красиви и изчистени дизайни. Едни от най-предпочитаните форми на мивки за баня във фън шуей са овалните. Предлагат се и по-смели варианти и въпреки странните си форми днес те намират широко приложение сред почитателите на източното обзавеждане за баня. Едни от най- интересните са с форма на охлюв, вълни, прозрачна течаща вода, хлъзгав улей и други подобни.

Материалите, от които са изработени тези мивки, предимно са керамика или стъкло.

Все повече се налага и дървото като материал в обзавеждането за баня. Най-много се предпочита под формата на изящна фреска с изключително красиви форми.

За фън шуей обзавеждането цветята са задължителни, разбира се ако помещението го позволява, тъй като те имат нужда от повече светлина. Също така може да използвате цветна LED светлина, но с нея не бива да се прекалява, за да запазите релаксиращото въздействие на банята.

Виж повече на: www.keramo-bg.com/mebeli-za-bania

Екзотична мистика: Фън шуей обзавеждане на баня
5 (100%) 1 vote

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *