БГ-шмекери убиха банкнотата от 200 евро!

Българи участват в нелегалния интернационален екип, изработил най-съвършеното менте на банкнота от 200 евро

фалшиви пари

На полицията й се отваря все повече работа

Купюрата е толкова добра, че на практика не може да се различи от истинската. Вериги супермаркети в Европа отказват да приемат подобни пари и на практика това означава своеобразна смърт на платежната единица. Вероятно и в България се въртят подобни фалшификати. Тъкмо заради това банките в страната били получили специални указания и гледат въпросните банкноти с 4 и повече очи. По информация на “Монитор” България е само транзитен пункт в трафика на фалшиви пари, а самата продукция се изработва някъде зад граница. На родна земя са хващани мулета, които мъкнат сакове с ментета, но не знаят откъде точно са те. Шефът на Европол Роб Уейнрайт неслучайно се запъти към България – идването му било провокирано както от разбитите БГ-печатници за пари, така и от заловения внушителен брой трафиканти на фалшиви купюри.

фалшиви пари

И българските банки са инструктирани да внимават с 200 евро!

Г-н Уейнрайт ще умува заедно с премиера Борисов и министър Цветанов какви мерки да се приложат срещу новата гилдия фалшификатори.

С печатането на фалшиви пари се занимава не само полицията – фолклорът също! Дори в бита хленченето на някой мъник се парира с репликата “Аз да нямам печатница за пари!” Правенето на добри купюри е свързано с подходяща хартия и мастила, а според специалистите и едното, и другото в днешно време е напълно достъпно. Производителят на безалкохолни напитки от Хасково – Костадин Ангелов, току що бе закопчан заради тягата си към правене на фалшиви пари!

фалшиви пари

Парадокс: доброто менте е по-изпипано от оригинала!

Разказва се също епизод от италианските практики, когато фалшификатори задигнали няколко тона истинска хартия за евро и добре я оползотворили. Родните производители пък преди време са били на път да срутят валутния борд в България с нечувания бум на фалшиви банкноти от родните левове.

Фалшивите пари се пласират на около 40 процента от щампования номинал. За печатарите тарифата е 10 на сто – т.е. въпросните банкноти от 200 евро носят на “производителя” 20. При днешния разкрепостен откъм морал, граници и задръжки свят нищо чудно ментетата да станат по-качествени от самите оригинали!

Гласувайте за статията

Правда.бг препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар