ТОП 10 на най-ТЕЖКИТЕ случаи на анорексия (СНИМКИ)

В България има над 200 000 болни от анорексия

Засегнатите от коварното заболяване обикновено не търсят помощ, защото до последно отказват да признаят, че имат проблем. Най-често до специалистите се допитват близките им, които са притеснени за здравословното им състояние. Не са малко случаите, при които за болните е вече прекалено късно и лекарите не могат да ги спасят. Липсата на желание за живот и избавление у самите пациенти също оказва пагубно влияние върху лечението.

Анорексията убива!

Обикновено гладуването започва безобидно. Често родителите не подозират за притесненията и комплексите на децата си, докато не стане късно. Тийнейджърките са най-застрашени от тази болест, защото в тази възраст искат да се харесат на противоположния пол, опитват се да отговорят на изискванията на обществото и се борят с вътрешните си страхове.

Често болните се гордеят с малкото си килограми

Тук доверието между родител и дете е от съществено значение. Най-близките са единствените, които могат да подадат ръка и да помогнат дори когато не искат помощта им. Родителите трябва да обръщат внимание на всяка промяна в храненето, в рязкото отслабване или напълняване, защото това също е признак, че нещо не е наред.

От драконовите диети до анорексията има само една крачка

Гласувайте за статията

Правда.бг препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар