Да прекараме предстоящите празници в Банско

Новата 2016 г., както всяка година, е изпълнена с множество празници и почивни дни, през които човек трябва да се отдаде на заслужен релакс, например в Банско.

На прага ни са празникът на влюбените – Свети Валентин, и празникът на пияниците – Трифон Зарезан, след това идва и националният празник – трети март, после е Великден, след него 24-май, денят на детето – 1-ви юни и още много. Затова е хубаво да помислим още от сега как да изненадаме себе си и хората, които обичаме, така че да прекараме незабравимо време заедно. И да напълним фейсбук със снимки, за да може приятелите ни да ни благородно да ни завидят 😉

А перфектното място за почивка определено е едно и то се нарича Банско. Най-красивият ни планински курорт може да отговори и на най-претенциозните вкусове – както се казва, има за всекиго по нещо. Любителите на ските биха могли да използват оставащите зимни дни да се отдадат на любимото си занимание, за феновете на туризма пък има множество туристически маршрути, за веселяците – безброй барове и дискотеки, за патриотите – колкото им сърце иска музеи, манастири и забележителности, за екстремните натури – паралайдинг, моторни шейни, планинско колoездене, скално катерене, off road преходи, за енергичните – конна езда, голф, ловен туризъм и риболов, а за мързеливите – хотели със СПА центрове, басейни и вкусни традиционни кухни. Някои конкретни оферти за Банско.

Свети Валентин в Банско

Празникът на влюбените е времето, в което трябва изцяло да се отдадете на любимия човек. Изненадайте го с няколко незабравими дни в някой от красивите и луксозни хотели в града, които предлагат специални романтични оферти. На повечето места ще можете да се възползвате от безплатен масаж за вас и вашата половинка и да се насладите на наистина романтична вечеря с бутилка отлежало червено вино.

Трифон Зарезан в Банско

Или да го наречем – вторият национален празник за българите. Банско изобилства от кръчми, механи, ресторанти и заведения с жива музика и с от вкусна по-вкусна традиционна и чужда кухня, предлагащи оферти, които не са за изпускане. Повечето заведения организират празника според най-старите български обичаи, чрез които всеки ще се пренесе за няколко часа във времето на своите деди.

Трети март в Банско

Най-хубавото нещо, което могат да си подарят родолюбците за националния ни празник, е да го прекарат в Банско! Градчето, сгушено в подножието на Пирин планина, от векове ревностно пази частици от най-великата част от нашата история. В него се намират множество манастири, църкви и музеи, сред които къщите музей на Неофит Рилски и Никола Вапцаров, както и точно копие на килията на Отец Писий в Хилендарския манастир, където той е написал „История славянобългарска“. Все места, на които всеки себеуважаващ се патриот трябва задължително да стъпи!

Великден в Банско

Ако решите да прекарате Великден в Банско, гарантираме ви, че никога няма да го забравите. В църквите „Света Троица“ и „Успение Богородично“ възкресението на Исус Христос всяка година се почита според най-старите традиции чрез специални традиционни литургии. А в повечето оферти на хотелите в Банско се предлага и празнична почерпка с домашно приготвен козунак и великденски яйца след празничната литургия.

Да прекараме предстоящите празници в Банско
5 (100%) 2 votes

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *