Корнелия Нинова не успя да „възбуди“ Бойко Борисов

С нищо не сте ме възбудили, че да се успокоявам, престанете с намеците, негодува премиерът срещу поведението на червената депутатка в парламентарния контрол

парламентарен контрол

Бойко се скара на Корнелия Нинова в Парламента

Минискандал избухна между премиера Бойко Борисов и червения депутат Корнелия Нинова по време на парламентарния контрол. Той стана при въпроса за изпълнението на антикризисната програма и дали ще има смяна на министрите, които не работят по него.

Мая Манолова преди това бе успяла да ядоса Бойко Борисов с питането си защо членове на правителството участват в предизборната кампания на ГЕРБ, като визираше основно вицепремиера Цветан Цветанов. Той е шеф на предизборния щаб на партията, а в същото време е и формален повод за новия вот на недоверие, който ще бъде поискан следващата седмица.

„Ако г-н Борисов се е успокоил, нека да ми отговори на въпроса за изпълнението на антикризисната програма и ще има ли уволнени министри, които не работят по нея?, попита Нинова.

„Престанете с това поведение и с тези намеци. Ни най-малко не сте ме възбудили или ядосали, че са трябва да се успокоявам“, заяви Бойко Борисов.

Той репликира още няколко пъти Корнелия Нинова от мястото си, а тя отново му отвърна от трибуната: „Добре че нямате микрофон пред вас, за да не чуе народа непристойното ви поведение“.

Тя поиска и оставката на финансовия министър Симеон Дянков и попита дали Бойко Борисов е подписал споразумение с Европейската комисия да не повишава заплатите и пенсиите до 2013-та година. И показа доклада на комиисята, в който тази договорка е записана. Въпреки напъните на управляващите да изкарат чисто социални мерки като повишаването на минималната заплата и вдовишките пенсии като увеличаване на доходите на населението.

Гласувайте за статията

Правда.бг препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар